Spennende overgangsvindu i Premier League

De store klubbene i Premier League tok helt av mot slutten av høstens overgangsvindu. Det var spesielt Manchester United som stod for overskriftene.

Da markedet stengte ved midnatt den 1. september så var det skjedd store endringer. Enkelte klubber holdt faktisk på så lenge at de måtte søke om utsettelse fra tidsfristen.

Storhandel for United

Etter en dårlig sesong ble det raskt tydelig at Manchester United hadde bestemt seg for å handle for store penger. Med kjøpet av Angel Di Maria så sprengte de overgangsrekorden i den engelske ligaen. Dette ble fulgt opp på “Deadline Day” med dyre signeringer som Daley Blind og Radamel Falcao. Mange av kritikerne vil hevde at United har gått for de store stjernene istedenfor spillertyper de egentlig har behov for. I tillegg er mange skeptiske til at klubben lot Danny Welbeck gå til Arsenal for bare 160 millioner kroner. Manager Louis Van Gaal har uten tvil en stor utfordring med å komponere et lag bestående av så mange individualister.

Solide takter fra Chelsea og Liverpool

Alt tyder på at taktikkeren Jose Mourinho har full kontroll på et Chelsea-lag med imponerende bredde. Diego Costa må kunne betegnes som et røvekjøp med en pris på bare 320 millioner kroner. I tillegg har man utvidet stallen med solide spillere som Loic Remy og Didier Drogba. Sistnevnte bør uten tvil være en svært positiv overraskelse for lagets fanskare.

Liverpool hadde lav aktivitet på siste dag av vinduet. Likevel har de skaffet seg en imponerende forsterkning med Mario Balotelli. Spørsmålet blir om Brendan Rodgers klarer å få skikk på den italienske urokråka.

Det er knyttet stor usikkerhet til hvordan årets signeringer vil påvirke utfallet av kampene fremover. Det er uansett liten tvil om at noen lag har styrket seg betraktelig. Fjorårs mesterne fra Manchester City får hard konkurranse etter begrenset kjøpsaktivitet fra deres side.

Comments Off on Spennende overgangsvindu i Premier League

Filed under nytt