Kjente norske idrettsmenn

Norge har produsert sportsfolk i massevis gjennom tidene. Helt siden Mons Øyri, bedre kjent som Mensen Ernst, løp seg til legendestatus på 1800-tallet, har nordmenn fått sin egen plass på kartet.

Hele verden har hørt om Sonja Henies fantastiske fremtredener i kunstløp. Bjørn Dæhlie beviste nok en gang at nordmenn er født med ski på beina. Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen er flere bevis på nettopp dette.

I nyere tid har man sett Mats Zuccarello Aasen gjøre vidundere på isen under enhver ishockeykamp han spiller. Selv om fotball ikke er en sport Norge er kjent for har vi produsert stjerner som Ole Gunnar Solskjær, John Carew, John Arne Riise og Tore Andre Flo.

Petter og Henning Solberg er de råeste rallysjåførene i hele verden, mens Thor Hushovd er blant de fremste på kloden på to hjul. Norge har stjerner i bøtter og spann, noe som er utrolig for et så lite land. Av de snaue fem millionene som bor her i landet er tusenvis atleter i verdensklasse. Til og med Hans Majestet Kongen, godeste Harald, har representert Norge i OL. Nok sagt, Norge er en sportsnasjon og folket er stolt av de utallige medaljene vi har samlet i ulike sportsgrener.

Comments Off on Kjente norske idrettsmenn

Filed under nytt