Affiliate-markedsføring vokser kraftig på nett

Markedsføring er ikke et nytt tema, men måten man markedsfører seg på digitalt i dag er svært annerledes enn måten man markedsførte seg på for bare noen år siden. En av de nyere markedsføringsmetodene, er markedsføring via affiliate-partnere.

Affiliate-markedsføring har hittil ikke vært særlig utbredt her i landet, men den siste tiden er det stadig flere som har fått øynene opp for denne lønnsomme måten å markedsføre seg på. Alt fra tilbydere av kosttilskudd og hundeprodukter til kasinovirksomhet på nett har trykket denne markedsføringsmetoden til sitt bryst, og ingenting tilsier at dette er en utvikling som skal bremse med det første.

shutterstock_159397184

Hvorfor har denne markedsføringsformen begynt å bli så populær? Fordi den fungerer for veldig mange bedrifter. Det å få produktomtaler eller nyhetsbrev med gode omtaler sendt ut til en rekke potensielle kunder, skaper flere treff til en nettside. Og ettersom både kjøperen, nettbutikken og affiliate-partneren tjener på denne løsningen, er det en rimelig og god kanal for nettbutikken, en god inntektskilde for partnerne, og en måte å finne gode tilbud på for kunden.

Hvis man har en lenke på en blogg der bloggeren kjenner produktet og er villig til å gi god omtale, er det selvfølgelig den beste markedsføringen man kan få. Men markedsføringen må ikke nødvendigvis være basert på omtaler. Synlighet er vel så viktig. Jo flere steder man synes, desto bedre. Og med affiliate-markedsføring reduseres behovet for å være synlig i aviser og andre kostbare medier. Nå er det synlighet på nett som gjelder. Man får den nødvendige synligheten via affiliate-partneren, som fortrinnsvis bør være en nettside med mye trafikk. Og jo flere gode affiliate-partnere man har med på laget, desto mer trafikk genereres til siden, og en positiv spiral er i gang. Jo flere treff man får på nettsiden, desto bedre tilbud kan man gi både partnere og kunder, noe alle vinner på.

Comments Off on Affiliate-markedsføring vokser kraftig på nett

Filed under nytt